Druktechnieken

Tampondruk :
Een negatieve film wordt gemaakt en op een cliché geplaatst welke worden belicht. Door de belichting wordt het belichte deel van de plaat verhard. Het onbelichte deel krijgt een kleine uitsparing. De plaat wordt in de machine geschoven en gevuld met inkt. Een rakel schuift over de cliché heen en een klein laagje inkt blijft zitten. De siliconen stempel pakt de inkt op en plaatst dit op het product.

Lasergraveren : 
Deze techniek zorgt voor een permanente niet te wijzigen afbeelding. Metalen producten zijn hiervoor het meest geschikt. De bovenste laag van het materiaal wordt verwijdert door een laser. Kleuren kunnen niet worden aangebracht door deze techniek en worden bepaald door de anders gekleurde onderlaag van het betreffende product.

Transferdruk :
Bij deze techniek wordt een opdruk op een(transfer)papier aangebracht. Hierna wordt het product samen met het transfer papier in een pers op hoge temperatuur tegen elkaar aangedrukt. De druk en de hitte zorgen ervoor dat de inkt op het transferpapier los laat en zich hecht op het product. De techniek is zeer geschikt voor flexibel materiaal zoals paraplu’s.

Blinddruk :
Bij deze druktechniek wordt geen inkt gebruikt. Of in een drukplaat wordt een reliëf aangebracht, door deze plaat op het te bedrukken product ( bijv. zachte materialen of leer) te drukken ontstaat er op dit artikel een reliëf. De techniek is zeer geschikt voor producten met een chique uitstraling.

Papierprint :
Papierprint kan offset gedrukt worden. Een drukpers brengt het artwork over op papier in “u” (uncoated) kleuren.

Zeefdruk :
De inkt wordt door het open gedeelte en gedeeltelijk ondoordringbaar gaas gedrukt op het product door een rakel die over het gaas beweegt. Zeefdruk wordt gebruikt om vlakke artikelen te bedrukken. Voor artikelen met een bepaalde ronding zoals emmers wordt gebruik gemaakt van de rondzeef druktechniek. Met deze techniek is bijna elk materiaal te bedrukken. Duurzaam en slijtvast.

Digitale druk :
Deze techniek heeft als grote voordeel dat er geen films gemaakt hoeven te worden en het instellen van drukmachines verleden tijd is. De pc van de leverancier met het ontwerp is direct aangesloten op een digitale printer, welke rechtstreeks op vlakke producten print. Deze vorm van drukken geeft een zeer scherpe afbeelding. Transparante stickers worden ook op deze wijze bedrukt.

Doming :
Een laag epoxyhars wordt op zelfklevende labels aangebracht welke al bedrukt en gesneden zijn. De laag is glashelder en laat dus duidelijk de bedrukking eronder zien. Ook is er een extra dimensie zichtbaar (3D effect) door de harslaag en zorgt het voor bescherming van de bedrukking.

Mokken :
Om mokken te bedrukken wordt speciaal papier met een zeef druktechniek bedrukt. Het papier wordt op de mokken geplakt en in de oven geplaatst. Door de verhitting wordt de bedrukking overgebracht op de mok.

Sublimatie : 
Een inkjet printer wordt voorzien van sublimatie inkten en via een speciaal gecoat papier wordt de bedrukking op het product aangebracht door een hittepers. De inkt verandert in een gas en na afkoeling neemt de bedrukking een vaste vorm aan van superieure kwaliteit.

Contactformulier

Snelle offerte

Gebruik onderstaand formulier om direct een offerte aan te vragen voor dit product